Tehnologia A-PRF

Tehnologia A-PRF

A-PRF (Advanced – Platelet Rich Fibrin) reprezinta ultima tehnologie in chirurgia dentara si implantologie, scurtand cu pana la 50% timpul de vindecare dupa interventiile de chirurgie orala! A-PRF se obtine prin centrifugarea sangelui proaspat recoltat de la pacient, care duce la separarea si concentrarea doar a factorilor de crestere din acesta. Produsele finale obtinute sunt membrane de fibrin imbogatita plachetar si un lichid bogat in proteine. Factorii de crestere din membranele obtinute prin tehnica A-PRF sunt eliberati treptat timp de 7 zile, iar actiunea lor duce la o vindecare rapida inca din primele zile dupa interventia chirurgicala. Stimuland angiogeneza ( formarea de vase de sange noi ) si implicit aportul de factori nutritionali si de vindecare in zona grefata A-PRF-ul contribuie decisiv si in faza de consolidare a rezultatelor obtinute initial. Membranele A-PRF si lichidul obtinut se folosesc in combinatie cu grefele osoase folosite in aditiile osase si in implantologie pentru a determina vindecarea rapida osoasa si fixarea celulelor osoase pe suprafata de titan a implanturilor dentare.

AVANTAJELE TEHNOLOGIEI PRF

* SIGURANTA –PRF este un produs sigur din punct de vedere al transmiterii bolilor pentru ca este realizat din sangele propriu al pacientului.

* COMODITATE –cabinetul nostru detine tehnica necesara obtinerii PRF asa ca inainte de interventia chirurgicala,Dr.Fagarasanu Davila va recolta sange venos pentru obtinerea PRF si pacientul nu va fi nevoit sa se duca in alta locatie pentru aceasta procedura.

* VINDECARE RAPIDA –suprasaturarea cu PRF a locului unde se intervine ,grabeste vindecarea tesuturilor cu ajutorul factorilor de crestere continuti de PRF.

* COSTURI REDUSE –recoltare sangelui de catre DR.Fagarasanu Davila in cadrul cabinetului PraxiDent,va scuteste de drumuri si costuri aditionale nefiind necesara deplasarea in alte locatii unde se recolteaza.

* USURINTA IN MANEVRAREA PRODUSULUI –PRF este usor de manevrat si usureaza si aplicarea celorlalate materiale necesare,(aditiile de os)datorita consistentei sub forma de gel.

INTREBARI FRECVENTE

* POATE PRF FI FOLOSIT FARA ADAOS DE OS?

-Nu, nu poate fi folosit fara adaos de os autolog,xenograft sau sintetic atunci cand se urmareste refacerea tesului osos.

* EXISTA CONTRAINDICATII ALE PRF?

-Foarte putine.Bineinteles ,ca pacientii care sufera de afectiuni hematologice ce implica tulburari de coagulare nu pot fi candidati pentru aceasta procedura.

Share:

Comments are closed.

Str. 11 Iunie, Nr. 55

Sect 4 Bucuresti - Romania

+40 722 870 627

Suna Acum!

Orar de functionare

Luni - Vineri: 8:00 - 17:00

Pentru programare

office@praxident.ro