Sigilarea dentara

Sigilarea dentara

Care sunt indicațiile sigilării dentare?

Pot fi sigilați doar dinții care nu prezintă carii dentare, după ce sunt curațați în prealabil prin periaj profesional de către medicul stomatolog. Se folosesc rășini compozite transparente sau opace, cu cimenturi ionomere de sticlă cu conținut ridicat de Fluor. Dinții sigilați trebuie controlați periodic !!

Sigilarea dinților este o metodă de prevenție recomandată tuturor copiilor care doresc să scape de grija cariilor de pe suprafețele ocluzale, însa este obligatorie în următoarele cazuri:
• copii cu carii multiple la nivelul dinților temporari;
• copii cu nevoi speciale care nu își pot efectua corespunzător igiena orală;
• copii care consumă cantități mari de dulciuri.

Sigilarile anulează riscul apariției afecțiunilor carioase pe suprafețele ocluzale (cele cu care mestecăm), însă pe celelalte suprafețe nu, de aceea rămân de importanță majoră periajul dentar și utilizarea mijloacelor suplimentare de igienă (ața dentară și apa de gură), precum și fluorizarea profesională a dinților.

Cum se face sigilarea dinților?

Sigilantul dentar este un material plastic folosit la umplerea șanțurilor și fosetelor prezente pe suprafața masticatorie a molarilor și premolarilor. Acesta se pensulează pe suprafața ocluzală și etanșează toate posibilele colțuri și fisuri prezente ,astfel încât resturile alimentare și alți factori cauzatori de placă bacteriană să fie ținuți la distanță. Procedura este simplă, nedureroasă ,rapidă și necesită doar o vizită în cabinetul nostru. Se începe cu un periaj profesional ,uscarea dinților, după care se pensulează sigilantul dentar pe suprafața ocuzală a dinților. Materialul are proprietăți autoadezive, eliberează Fluor la nivel local și ,în plus, necesita o lampa de fotopolimerizare a cărei lumina speciala accelerează procesul de priză, făcând posibilă întărirea materialului în decurs de 1 minut.

Are duritate comparabilă cu cea a smalțului dentar, fiind astfel rezistent la forțele de masticație. S-a dovedit statistic că reduce cu peste 70% rata cariilor dentare, durata în timp fiind extrem de satisfăcătoare. Deși indicația de elecție a sigilanțilori dentari este prevenția cariilor dentare la copii, aceștia pot fi folosiți cu succes și în cazul adulților care nu au carii dentare și doresc o protecție suplimentară, tratamentul fiind inclus în programul de profilaxie.

Share:

Comments are closed.

Str. 11 Iunie, Nr. 55

Sect 4 Bucuresti - Romania

+40 722 870 627

Suna Acum!

Orar de functionare

Luni - Vineri: 8:00 - 17:00

Pentru programare

office@praxident.ro