Preventie Dentara

DE CE ESTE PREVENTIA DENTARA ASA DE IMPORTANTA?

Preventie dentara

Orice pacient ar trebui sa se prezinte la medicul stomatolog pentru o examinare de rutina o data la 6 luni sau mai des, daca este necesar.

In felul acesta, medicul poate diagnostica precoce orice modificare aparuta la nivelul cavitatii bucale (dinti si/sau parti moi) si poate trata minim invaziv orice abatere de la limitele fiziologicului. Astfel, sedintele de tratament vor fi mai scurte, mai putin costisitoare si mai confortabile pentru pacient.

Doriti o examinare de specialitate? va asteptam cu drag la PraxiDent - pentru ca facem totul cu pasiune.

Radiografii de control

la PraxiDent avem aparat de radiologie portabil pentru că ținem cont de confortul dumneavoastră și pentru că ne dorim ca în timpul ședințelor de tratament să fim cât mai eficienți.

Fluorizari dentare

Fluorizarea dentară este un procedeu de prevenire a cariilor dentare care constă în aplicarea unor lacuri sau geluri ce conțin Fluor pe suprafața dinților și menținerea acestora pe perioada ședinței de tratament.

Este bine cunoscut faptul că Fluorul întărește smalțul dinților și în felul acesta scade susceptibilitatea la carii.

Sigilari Dentare

Sigilarea dinților este o metodă de prevenire a cariei dentare și se face atât la dinții temporari (de lapte), cât și la cei permanenți, de obicei imediat după ce au erupt. Dinții definitivi se sigilează astfel: molarii de 6 ani și de 12 ani, dar și pe premolari în intervalul de vârstă 6 – 15 ani.

Sigilarea șanțurilor și fosetelor ocluzale (cele cu care mestecăm) este considerată cea mai sigură metodă de profilaxie primară, fiind o metodă de imunizare a acestor suprafețe.

Detartrajul dentar

Această manoperă face parte din cadrul igienizării profesionale și este indicată o dată la 6 luni sau mai des, dacă este necesar. De asemenea, detartrajul se realizează și la începutul unui plan de tratament în vederea asanării cavității bucale și pentru a permite o evaluare corectă a statusului gingivo-dentar, dar și în cadrul tratamentului profilactic și curativ al bolii parodontale (mai multe detalii în secțiunea Parodontologie).

Air flow

Noile tehnologii influențează și revoluționează toate domeniile de activitate, iar medicina dentară nu este o excepție.

Tehnica Air Flow folosește un dispozitiv inovator, cu ajutorul căruia un mix de apa, aer și particule fine de pudră de bicarbonat de sodiu, curăță și lustruiește toate suprafețele dentare. Aceasta metodă este net superioară tehnicilor tradiționale de curățare, cele care folosesc instrumentar de mână, perii dentare, discuri de finisare, proceduri laborioase și relativ inconfortabile pentru pacient.

De asemenea, Terapia Air Flow reprezintă o alternativă neinvazivă a procedurilor tradiționale de albire dentară, fără nicio acțiune chimică la nivelul suprafeței dentare. Efectele de curățare și de albire se obțin mulțumită interacțiunii microcristalelor de bicarbonat de sodiu cu smalțul dinților.

Prevenirea cariei dentare

Pentru a preveni apariția cariilor dentare este necesar să :

  • realizați un periaj dentar corect de cel puțin 2 ori pe zi
  • mergeți la medicul stomatolog de cel puțin 2 ori pe an
  • folosiți mijloace suplimentare periajului dentar
  • aveți o dietă alimentară echilibrată
  • sigilați șanțurile și fosetele suprafețelor ocluzale

Str. 11 Iunie, Nr. 55

Sect 4 Bucuresti - Romania

+40 722 870 627

Suna Acum!

Orar de functionare

Luni - Vineri: 8:00 - 17:00

Pentru programare

office@praxident.ro